Sivuston p��valikko:

Sijaintisi sivustolla:

Historia

A A A

Eurooppalainen on 90-vuotias vakuutusyhtiö. Eurooppalainen perustettiin 15. helmikuuta 1922. Jo ennen tätä valtioneuvosto myönsi Eurooppalaiselle toimiluvan matkatavaroiden kuljetusvakuuttamiselle. Ensimmäinen kuljetusvakuutus merkittiin kauppaneuvos Kalle Kuusiselle ja toinen kenraali Carl Gustav Mannerheimille.

Historiakuva

Nimensä mukaisesti eurooppalainen

Eurooppalainen perustettiin Unkarissa alkaneessa buumissa. Sinne paroni Max von Engel perusti en-simmäisen Eurooppalaisen vakuuttamaan rautateiden matkatavarakuljetuksia. Samalla aatteella perustettiin kaikkiaan 22 Eurooppalaista Euroopan eri maihin. Rahoittajana oli useimmiten Munich Re Saksasta, joka oli myös Suomen Eurooppalaisen ensimmäinen omistaja.

Vuonna 1970 Pohjolan tytäryhtiöksi

Munich Re möi Eurooppalaisen Ruotsin Europeiskalle, jolta Pohjola ja Fennia sen ostivat puoliksi. Vuonna 1970 Pohjola lunasti Fennian osuuden ja Eurooppalaisesta tuli Pohjolan tytäryhtiö.

Ainutlaatuinen palveluverkosto toimii edelleen

Alusta alkaen sisaryhtiöiden yhteistyö on kukoistanut. Sotien melskeissä yhtiöitä on kadonnut ja uusia Eurooppalaisia perustettu, mutta yhteistyö on toiminut koko ajan. Tämän yhteistyön tuloksena Eurooppalaisen asiakkaat saavat myös tänä päivänä turvaa ainutlaatuiselta palveluverkostolta ympäri maailmaa.

Eurooppalainen tänään

Eurooppalaisen yhtiöitä on tänä päivänä eri maissa yhteensä 19 kappaletta. Menneisyyden kansainvälinen väritys kulkee Eurooppalaisen mukana, koska se on myös aitoa nykyisyyttä.

Eurooppalainen on menestynyt ja pysynyt kehityksen kärjessä vuosien saatossa. Se on noussut Suomessa matkavakuutuksen markkinajohtajaksi. Matkailualalla se on yksi tunnetuimmista brändeistä. Vakuutettuja Eurooppalaisella on lähes miljoona ja yhtiön kannattavuus on kunnossa. Toiminnan kulmakiviä ovat palvelun laatu ja erinomaisesti toimiva ulkomainen palveluverkosto.

Eurooppalaisen tunnuslukuja
  • Vakuutettuja 1 000 000 henkilöä.

  • Korvauksia 55 000 kpl vuodessa.

  • Hätäpuheluja 12 000 kpl vuodessa Eurooppalaisen omaan hätäpuhelimeen

Sivuston käyttöehdot ja turvallisuus Copyright © Eurooppalainen  2017

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. Verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön